Sådan køber du Bitcoins som traditionelle aktier

Bitcoins som traditionelle aktier

Da Bitcoins er en valuta og ikke en virksomhed, er det ikke muligt at købe aktier i Bitcoins, hvilket sikkert har afholdt mange fra at ride med på Bitcoin-bølgen.

Investering i Bitcoins har nemlig hidtil – i de fleste tilfælde – krævet en vis grad af kendskab til teknologien bag samt en del teknisk snilde.

Dette har det svenske selskab XBT Provider, som er en del af KNC Group, dog lavet om på.

De har nemlig lavet et investeringsprodukt, kaldet Bitcoin XBT, som følger Bitcoins kursudvikling, men handles ligesom traditionelle aktier og andre værdipapirer.

Hvad er Bitcoin XBT – og hvordan fungerer det?

Bitcoin XBT er en såkaldt ETN (Exchange Traded Note).

En ETN er et investeringsprodukt, der handles på fondsbørsen og følger kursudviklingen i et underliggende aktiv – eksempelvis aktieindekser, enkeltaktier, råvarer eller valutaer.

Når du køber en ETN i XBT, så ejer du ikke Bitcoins, men har andel i et underliggende aktiv, som følger Bitcoins kursudvikling nøje.

XBT handles på den svenske fondsbørs, Nasdaq Stockholm, og i skrivende stund. koster en enkelt ETN 345 kr., hvorimod en Bitcoin koster omkring 70.000 kr.

Hvis du gerne vil investere i XBT, er det nemmest at gøre det igennem Nordnet.

For at kunne købe ETN’er kræver Nordnet, at du gennemfører en hurtig test, som skal sikre, at du har forstået, hvad en ETN er.

Testen er dog heldigvis  ret nem at gennemføre, hvis du har en grundlæggende forståelse for ETN’er.

Læs også: Her er de 3 bedste Bitcoin børser i 2020

Fordele og ulemper ved Bitcoin XBT

Den helt klare fordel ved XBT er, at du kan være eksponeret i Bitcoins uden at skulle bekymre dig om teknologien, opbevaringen og ikke mindst sikkerheden.

Når du ejer rigtige Bitcoins, står du i høj grad selv for sikkerheden, og du kan lynhurtigt miste eller få stjålet dine Bitcoins, hvis du ikke passer godt på.

Ulempen er, at Bitcoins handles 24/7, hvorimod XBT kun handles i den svenske børs’ åbningstid.

Det betyder, at du ikke kan komme ud eller købe op, hvis Bitcoin skulle tage et kæmpe kursdyk hen over aftenen, hvilket er sket flere gange på det seneste.

Lige meget hvilken metode du vælger til at investere i Bitcoin, skal du altid huske på, at kursen er ekstremt volatil, og derfor bør du aldrig investere for mere, end du har råd til at miste.

Det behøver ikke være svært at købe rigtige Bitcoins

Til slut er det værd at nævne, at handel med rigtige Bitcoins slet ikke behøver at være så teknisk og kompliceret, som mange gør det til.

Der findes nemlig efterhånden en masse dedikerede krypto-børser, som gør det nemt – selv for nybegyndere – at handle med Bitcoins.

Du kan læse mere om de bedste Bitcoin-børser her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*