Her er de 2 bedste Bitcoin børser

Børs til køb og salg af Bitcoins

Interessen for Bitcoins er i de seneste par år eksploderet – og det har medført en voldsom stigning i antallet af Bitcoin-børser, hvor folk kan købe og sælge Bitcoins.

Det store udbud af børser kan godt virke en smule overvældende – nærmest uoverskueligt – for hvilken én skal man vælge, og risikerer man mon at blive snydt?

Når du skal vælge en børs, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første, den bedste, der dukker op i en Google-søgning.

Kvaliteten af de forskellige børser svinger nemlig utrolig meget – og mange af dem er desværre decideret usikre at handle på.

Disse ting skal du kigge efter

Især fire ting er vigtige at kigge efter, når du skal vælge en børs:

Sikkerhed: Er sikkerheden i orden, hvordan opbevarer den pågældende børs brugernes midler – og er børsen tidligere blevet kompromitteret af hackere?

En børs skal som minimum tilbyde 2-faktor-login og gerne opbevare brugernes midler i et såkaldt cold storage, hvor de ikke er i kontakt med internettet.

Derudover er det også en stor fordel, hvis brugernes midler er forsikrede.

Gebyrer: Mange børser har desværre ofte alt for høje og uigennemskuelige gebyrer.

Her skal du især kigge efter gebyrer som ”deposit fees” og ”trading fees”.

Betalingsmetoder: Nogle børser tilbyder både kreditkort og bankoverførsel, mens andre kun tillader, at man overfører digitale valutaer.

Du skal desuden være opmærksom på, om børsen har et minimumsbeløb for pengeoverførsel.

Brugervenlighed: Hvis du er en uerfaren handler/trader, skal du være opmærksom på, hvor teknisk svært det er at handle på den pågældende børs.

Nogle børser er nemlig nemme og simple – selv for nybegyndere og ikke-tekniske personer – at handle på, hvorimod andre kræver en del mere erfaring og teknisk snilde.

I denne artikel ser vi nærmere på to af de bedste børser til køb og salg af Bitcoins.

De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de har sikkerheden i orden og gennemskuelige priser/gebyrer.

NB: Artiklen vil løbende blive opdateret og fornyet.

1. Coinbase

Coinbase Bitcoin-børs

San Fransisco-baserede Coinbase er verdens mest populære Bitcoin-børs, og det skyldes nok i høj grad enkelheden og brugervenligheden.

Coinbase gør det nemlig nemt – selv for ikke-tekniske personer – at købe, sælge og sende Bitcoins.

Der er ingen avancerede analyseværktøjer eller mulighed for at afgive stop limit-ordrer, men til gengæld er interfacet utrolig nemt og intuitivt at finde rundt i – både på computer, tablet og mobil.

For at kunne handle på Coinbase, skal du bekræfte din identit via enten pas eller kørekort.

Bekræftelsen tager kun et par minutter og foregår automatisk ved, at du holder dit pas eller kørekort op foran et webcam eller et mobilkamera.

En stor fordel ved Coinbase er firmaets meget høje sikkerhedsniveau.

Coinbase har ikke tidligere haft brud på sikkerheden, og alle brugernes digitale valutaer bliver opbevaret i et cold storage, der ikke er i kontakt med internettet.

Derudover er Coinbase en af de eneste Bitcoin-børser, hvor alle brugernes midler er forsikrede.

Dette gør, at du sagtens kan lade dine Bitcoins stå på Coinbase, hvis du altså husker at slå 2-faktor-login til og bruge et stærkt password.

Gebyret for køb og salg af Bitcoins ligger på 1.5 %, og pengeoverførslen kan ske via enten kreditkort eller bankoverførsel.

Gebyret for bankoverførsel ligger på ca. en krone, og gebyret for kreditkortbetaling ligger på 3,9 %.

Det kan dermed godt betale sig at overføre pengene via bankoverførsel, hvis du ellers har tålmodighed til at vente.

En bankoverførsel tager nemlig 5-7 dage, hvorimod kreditkortbetaling sker med det samme.

Udover Bitcoins kan du også bruge Coinbase til at købe en lang række andre digitale valutaer.

Du kan besøge Coinbase her.

2. Binance

Binance børs

Med mindre end tre år på bagen er Binance en relativt ny spiller på markedet.

Trods den unge alder har Binance dog allerede formået at blive en af de allerstørste og mest populære Bitcoin-børser i verden.

Firmaet blev startet i Kina, men måtte flytte til Japan og derefter Malta på grund af stramme kinesiske og japanske reguleringer på krypto-markedet.

I forhold til Coinbase er Binances handelsplatform en del mere avanceret og en smule mindre brugervenlig.

Til gengæld kan du bruge et hav af analyseværktøjer – eksempelvis candlestick-diagrammer – og desuden har du også mulighed for at afgive stop limit-ordrer.

Tilmeldingsprocessen tager under 10 minutter, og der kræves ingen fotodokumentation, så længe du ikke skal trække mere end 100 Bitcoins ud – hvilket nok desværre kun bliver aktuelt for de færreste.

Binance tilbyder desværre ikke overførsel af traditionelle valutaer

Du skal sende andre digitale valutaer, som du herefter kan veksle til Bitcoins.

Sikkerheden på Binance er generelt rigtig god, men den måde, hvorpå firmaet opbevarer brugernes midler, er ikke helt optimal.

En stor del af midlerne bliver nemlig opbevaret i et såkaldte hot storage, hvilket vil sige, at de er i kontakt med internettet og dermed sårbare over for hackere.

Desuden tilbyder Binance ingen forsikring, og derfor anbefales det, at du overfører dine Bitcoins til en hardware-wallet straks efter købet.

En stor fordel ved Binance er de meget lave gebyrer.

Firmaet tager intet gebyr for overførsel af digitale valutaer, og gebyret for køb og salg af Bitcoins er kun 0.1 %.

Binance tilbyder desuden et kæmpe udvalg af altcoins – faktisk hele 300, hvilket må siges at være ret imponerende.

Du kan besøge Binance her.

Konklusion: Hvilken børs skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil købe Bitcoins så simpelt og hurtigt som muligt – og ikke selv vil stå for sikkerheden – bør du vælge Coinbase.

Vil du gerne have en avanceret handelsplatform med en masse tekniske analyseværktøjer og mulighed for at afgive stop limit-ordrer, bør du vælge Binance.

Vær dog opmærksom på, at du ikke kan overføre traditionelle valutaer til Binance – du skal sende andre digitale valutaer, som du herefter kan veksle til Bitcoins.

11 Comments

 1. Jeg har nogle procentdele af en bitcoin liggende som jeg i sin tid købte gennem en gruppe på facebook. er det muligt at sælge disse igen gennem Coinbase? Eller skal jeg gøre det privat?

  • Hej Kim,
   Du kan sagtens sælge dem gennem Coinbase. Når du opretter en account på Coinbase, får du automatisk tildelt en wallet, som du kan sende Bitcoins til. Når du har sendt midlerne til denne wallet, kan du hurtigt sælge dem for kontanter eller veksle dem til andre kryptovalutaer.

  • Sikkerheden er meget høj på Coinbase og alle midler er forsikrede, så hvis du husker at slå 2-faktor login til, og vælger et stærkt password, behøver du ikke nødvendigvis, at overføre de købte Bitcoins til en hardware wallet.

 2. Jeg kan varmt anbefale at købe bitcoins på Coinbase – virkelig en lækker og brugervenlig platform. Synes derimod at Binance er en smule uoverskueligt og dårligt designet.

 3. Jeg har tidligere købt bitcoins gennem en facebook gruppe, men synes det er ret besværligt. Hvilken af de 3 børser vil i anbefale at jeg bruger næste gang jeg skal købe Bitcoins?

  • Hej Emil,
   Næste gang du skal købe Bitcoins, bør du gøre det gennem Coinbase. Det er nemlig uden sammenligning den bedste, sikreste og mest brugervenlige Bitcoin børs.

 4. Jeg netop overført penge til Coinbase via SEPA – hvor lang tid skal jeg regner med at der går før jeg kan begynde at købe bitcoins?
  På forhånd tak for svaret!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*