Her er de 3 bedste Bitcoin børser

Børs til køb og salg af Bitcoins

Interessen for Bitcoins er i de seneste par år eksploderet – og det har medført en voldsom stigning i antallet af Bitcoin-børser, hvor folk kan købe og sælge Bitcoins.

Det store udbud af børser kan godt virke en smule overvældende – nærmest uoverskueligt – for hvilken én skal man vælge, og risikerer man mon at blive snydt?

Når du skal vælge en børs, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første, den bedste, der dukker op i en Google-søgning.

Kvaliteten af de forskellige børser svinger nemlig utrolig meget – og mange af dem er desværre decideret usikre at handle på.

Disse ting skal du kigge efter

Især fire ting er vigtige at kigge efter, når du skal vælge en børs:

Sikkerhed: Er sikkerheden i orden, hvordan opbevarer den pågældende børs brugernes midler – og er børsen tidligere blevet kompromitteret af hackere?

En børs skal som minimum tilbyde 2-faktor-login og gerne opbevare brugernes midler i et såkaldt cold storage, hvor de ikke er i kontakt med internettet.

Derudover er det også en stor fordel, hvis brugernes midler er forsikrede.

Gebyrer: Mange børser har desværre ofte alt for høje og uigennemskuelige gebyrer.

Her skal du især kigge efter gebyrer som ”deposit fees” og ”trading fees”.

Betalingsmetoder: Nogle børser tilbyder både kreditkort og bankoverførsel, mens andre kun tillader, at man overfører digitale valutaer.

Du skal desuden være opmærksom på, om børsen har et minimumsbeløb for pengeoverførsel.

Brugervenlighed: Hvis du er en uerfaren handler/trader, skal du være opmærksom på, hvor teknisk svært det er at handle på den pågældende børs.

Nogle børser er nemlig nemme og simple – selv for nybegyndere og ikke-tekniske personer – at handle på, hvorimod andre kræver en del mere erfaring og teknisk snilde.

I denne artikel ser vi nærmere på tre af de bedste børser til køb og salg af Bitcoins.

De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de har sikkerheden i orden og gennemskuelige priser/gebyrer.

Inden vi går i gang, er det dog lige vigtigt at pointerer, at Bitcoin kursen er ekstremt volatil, og det er ikke unormalt at se tocifrede procentudsving på en enkelt dag.

Du skal derfor aldrig investere for mere, end du har råd til at miste.

Coinbase

Coinbase Bitcoin-børs

San Fransisco-baserede Coinbase er verdens mest populære Bitcoin-børs, og det skyldes nok i høj grad enkelheden og brugervenligheden.

Coinbase gør det nemlig nemt – selv for ikke-tekniske personer – at købe, sælge og sende Bitcoins.

Der er ingen avancerede analyseværktøjer eller mulighed for at afgive stop limit-ordrer, men til gengæld er interfacet utrolig nemt og intuitivt at finde rundt i – både på computer, tablet og mobil.

For at kunne handle på Coinbase, skal du bekræfte din identit via enten pas eller kørekort.

Bekræftelsen tager kun et par minutter og foregår automatisk ved, at du holder dit pas eller kørekort op foran et webcam eller et mobilkamera.

En stor fordel ved Coinbase er firmaets meget høje sikkerhedsniveau.

Coinbase har ikke tidligere haft brud på sikkerheden, og alle brugernes digitale valutaer bliver opbevaret i et cold storage, der ikke er i kontakt med internettet.

Derudover er Coinbase en af de eneste Bitcoin-børser, hvor alle brugernes midler er forsikrede i tilfælde af, at børsen skulle blive hacket.

Denne forsikring dækker dog ikke tabet, hvis det er din egen personlige Coinbase-konto, der bliver hacket, og derfor er det vigtigt, at du slår 2-faktor-login til og bruger et stærkt password.

Gebyret for køb og salg af Bitcoins ligger på 1.5 %, og pengeoverførslen kan ske via enten kreditkort eller bankoverførsel.

Gebyret for bankoverførsel ligger på ca. en krone, og gebyret for kreditkortbetaling ligger på 3,9 %.

Det kan dermed godt betale sig at overføre pengene via bankoverførsel, hvis du ellers har tålmodighed til at vente.

En bankoverførsel tager nemlig 5-7 dage, hvorimod kreditkortbetaling sker med det samme.

Udover Bitcoins kan du også bruge Coinbase til at købe en lang række andre digitale valutaer.

Du kan besøge Coinbase her.

Binance

Binance børs

Med mindre end tre år på bagen er Binance en relativt ny spiller på markedet.

Trods den unge alder har Binance dog allerede formået at blive en af de allerstørste og mest populære Bitcoin-børser i verden.

Firmaet blev startet i Kina, men måtte flytte til Japan og derefter Malta på grund af stramme kinesiske og japanske reguleringer på krypto-markedet.

I forhold til Coinbase er Binances handelsplatform en del mere avanceret og en smule mindre brugervenlig.

Til gengæld kan du bruge et hav af analyseværktøjer – eksempelvis candlestick-diagrammer – og desuden har du også mulighed for at afgive stop limit-ordrer.

Tilmeldingsprocessen tager under 10 minutter, og der kræves ingen fotodokumentation, så længe du ikke skal trække mere end 100 Bitcoins ud – hvilket nok desværre kun bliver aktuelt for de færreste.

Binance understøtter i skrivende stund desværre ikke overførsel af traditionelle valutaer

Du skal sende andre digitale valutaer, som du herefter kan veksle til Bitcoins.

Sikkerheden på Binance er generelt rigtig god, men den måde, hvorpå firmaet opbevarer brugernes midler, er ikke helt optimal.

En stor del af midlerne bliver nemlig opbevaret i et såkaldte hot storage, hvilket vil sige, at de er i kontakt med internettet og dermed sårbare over for hackere.

Desuden tilbyder Binance ingen forsikring, og derfor anbefales det, at du overfører dine Bitcoins til en hardware-wallet straks efter købet.

En stor fordel ved Binance er de meget lave gebyrer.

Firmaet tager intet gebyr for overførsel af digitale valutaer, og gebyret for køb og salg af Bitcoins er kun 0.1 %.

Binance tilbyder desuden et kæmpe udvalg af altcoins – faktisk hele 300, hvilket må siges at være ret imponerende.

Du kan besøge Binance her.

eToro

eToro platformen
Den sidste børs på listen er i princippet ikke en Bitcoin-børs, men derimod en handelsplatform, hvor du kan investere i en lang række aktiver.

Eksempelvis aktier, indeksfonde, råvarer, valutaer og Bitcoins.

Når du investerer i Bitcoins gennem eToro, får du ikke tildelt en Bitcoin-wallet, som du normalt gør på en Bitcoin-børs.

eToro opbevarer dem nemlig på vegne af dig i et sikkert cold storage.

Det betyder, at du ikke selv skal bekymre dig om sikkerheden.

Den eneste ulempe ved, at du ikke har en wallet til rådighed er, at du ikke kan bruge Bitcoins som betalingsmiddel, hvis du på et tidspunkt gerne vil betale for noget med Bitcoins.

Du kan heller ikke sende dem til andre wallets og modtage dem fra andre wallets.

Men derudover fungerer eToro i princippet, som enhver anden Bitcoin-børs, hvor du lynhurtigt kan købe og sælge Bitcoins til den præcise markedspris.

Gebyret for køb og salg af Bitcoins ligger på 0,75 %, og pengeoverførslen, der kan ske via enten kreditkort, PayPal eller bankoverførsel, er p.t. helt gebyrfri.

Du skal dog være opmærksom på, at eToro opkræver et gebyr på 5$, hvis du på et tidspunkt skal hæve penge.

Hvis du vil handle for under 2.000 euro, kræves der p.t. ingen fotodokumentation hos eToro.

For at kunne handle over dette beløb, skal du uploade et billede af dit pas.

Du kan besøge eToro her.

Disclaimer: 67% af alle detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er via denne udbyder. Du bør derfor overveje, om du har råd til at løbe risikoen for at miste dine penge.

Investering i kryptovalutaer er desuden ureguleret i de fleste EU-lande og Storbritannien, så der er ingen forbrugerbeskyttelse.

Konklusion: Hvilken børs skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil købe Bitcoins så simpelt og hurtigt som muligt – og ikke selv vil stå for sikkerheden – bør du vælge Coinbase.

Vil du gerne have en avanceret handelsplatform med en masse tekniske analyseværktøjer og mulighed for at afgive stop limit-ordrer, bør du vælge Binance.

Vær dog opmærksom på, at du i skrivende stund ikke kan overføre traditionelle valutaer til Binance – du skal sende andre digitale valutaer, som du herefter kan veksle til Bitcoins.

Hvis du udelukkende ser Bitcoins som et investeringsobjekt og ikke skal bruge dem som betalingsmiddel, bør du overveje eToro.

eToro er nemlig i de fleste tilfælde den nemmest, sikreste og billigste handelsplatform til at investere i Bitcoins.

Du kan læse mere om eToro her.

Disclaimer: Kursen på Bitcoins er meget volatil, og det er ikke unormalt at se tocifrede procentudsving på en enkelt dag. Du skal derfor aldrig investere for mere, end du har råd til at miste. Historiske afkast garanterer nemlig ikke for fremtidige afkast. På handelsplatformen eToro er det også muligt at investere i Bitcoins via CFD’er. CFD’er er yderst komplekse finansielle instrumenter, som er ekstra risikofyldte på grund af muligheden for gearing. 67% af alle investorer taber penge på denne type investering.

15 Comments

 1. Jeg har nogle procentdele af en bitcoin liggende som jeg i sin tid købte gennem en gruppe på facebook. er det muligt at sælge disse igen gennem Coinbase? Eller skal jeg gøre det privat?

  • Hej Kim,
   Du kan sagtens sælge dem gennem Coinbase. Når du opretter en account på Coinbase, får du automatisk tildelt en wallet, som du kan sende Bitcoins til. Når du har sendt midlerne til denne wallet, kan du hurtigt sælge dem for kontanter eller veksle dem til andre kryptovalutaer.

  • Sikkerheden er meget høj på Coinbase og alle midler er forsikrede, så hvis du husker at slå 2-faktor login til, og vælger et stærkt password, behøver du ikke nødvendigvis, at overføre de købte Bitcoins til en hardware wallet.

 2. Jeg kan varmt anbefale at købe bitcoins på Coinbase – virkelig en lækker og brugervenlig platform. Synes derimod at Binance er en smule uoverskueligt og dårligt designet.

 3. Jeg har tidligere købt bitcoins gennem en facebook gruppe, men synes det er ret besværligt. Hvilken af de 3 børser vil i anbefale at jeg bruger næste gang jeg skal købe Bitcoins?

  • Hej Emil,
   Næste gang du skal købe Bitcoins, bør du gøre det gennem Coinbase. Det er nemlig uden sammenligning den bedste, sikreste og mest brugervenlige Bitcoin børs.

 4. Jeg netop overført penge til Coinbase via SEPA – hvor lang tid skal jeg regner med at der går før jeg kan begynde at købe bitcoins?
  På forhånd tak for svaret!

 5. Hej
  Jeg har før købt bitc. hos Copenhagen bc, men de tager 3,9 % i gebyr
  Kan jeg gøre det billigere ?
  Jeg har en hardwallet(ledger) til opbevaring, hvor de skal overføres til !
  Hilsen Tomas

  • Hej Thomas,
   Det kan gøres en del billigere via Coinbase, hvis du først sender pengene via bankoverførsel og ikke køber direkte gennem et kreditkort.

  • Hej Jens,
   Du skal først og fremmest oprette en konto hos en platformm, der stadigvæk tilbyder handel med XRP. Det kunne f.eks være Binance. Når du har oprettet en konto hos Binance, vil du automatisk få tildelt en XRP wallet. Efterfølgende kan du sende XRP fra din wallet på Coinbase til din wallet på Binance. Du kan evt. se denne film for at få en mere udførlig guide til processen: https://www.youtube.com/watch?v=WrfUFWo6eM4

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*